modularni-thinkpad-x1-tablet-prichazi-na-cesky-trh
Novinka Modulární ThinkPad X1 Tablet přichází na český trh

Modulární ThinkPad X1 Tablet přichází na český trh

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 3. 2016 13:00

Po dvou měsících od svého představení na veletrhu CES míří modulární Lenovo X1 Tablet do prodeje. Jeho největší předností je, že ho uživatel může upravit podle svých potřeb: skrze speciální příslušenství lze navýšit třeba kapacitu baterie, přidat tradiční klávesnici s trackpointem či 3D kameru Intel RealSense.

Reklama

Tablet samotný má displej s úhlopříčkou 12 palců a vysokým rozlišením 2 160 × 1 440 bodů. Samozřejmostí je IPS technologie zobrazení a podpora přesného zadávání textu dotykovým perem (stylusem). Na zadní straně zařízení se nachází stojan, který se podobá kickstandu z tabletu Surface Pro 4 a lze ho nastavit do třech různých úhlů.

Nové Lenovo se dále může pochlubit procesorem Intel Core m7, kterému dělají společnost 16 GB RAM a SSD o kapacitě 1 TB. Je tu také baterie s výdrží až deset hodin na jedno nabití, tři USB 3.0 porty, miniDisplayPort, sloty pro microSD karty a Nano SIM a HDMI. Výrobce nezapomněl ani na čtečku otisků prstů a bezpečnostní čip TPM.

Neméně zajímavé jsou však i moduly, které lze k tabletu přicvaknout. Například modul produktivity přidá pět hodin životnosti na baterii (k původním desíti). Pro spuštění prezentace je zase vhodný modul presenter s integrovaným pico projektorem a HDMI portem. Tvořiví uživatelé pak ocení modul se zadní 3D kamerou Intel RealSense.

ThinkPad X1 Tablet bude na českém trhu dostupný v průběhu března za cenu od 49 990 Kč včetně DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama