mesto-new-york-letos-nasadi-autobusy-vybavene-wifi-a-usb-porty
Novinka Město New York letos nasadí autobusy vybavené WiFi a USB porty

Město New York letos nasadí autobusy vybavené WiFi a USB porty

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

11. 3. 2016 20:00 3

Moderní obyvatelé New Yorku za pár měsíců budou moci jezdit autobusem celý den. Nebude jim nic chybět. Budou tam mít USB pro nabíjení telefonů a také WiFi pro přístup na internet.

Reklama

Telefonní budky předělané na WiFi hotspoty a nyní i autobusy, které budou mít vlastní WiFi. Být online vždy a všude je stále reálnější. Ve městě New York se v následujících pěti letech vymění 40 % autobusového vozového parku (což má být 2042 vozů) moderními autobusy. Prvních 70 takových autobusů se objeví ve čtvrti Queens během druhého nebo třetího čtvrtletí. Následovat bude 70 autobusů do Brooklynu, 209 do Bronxu a 18 do Manhattanu do konce roku 2017.

Město New York letos nasadí autobusy vybavené WiFi a USB porty
i Zdroj: PCTuning.cz

Autobusy budou vybaveny 55 porty USB pro nabíjení mobilů a dalších přenosných zařízení, která stále vydrží sotva pár dní, a také vlastní WiFi. Dále to budou 3 LCD monitory, které budou zobrazovat zastávky, přestupy a další informace. Nic, co bychom (my Pražáci) už neznali. Teda až na tu WiFi, i když ta už se objevila v některých tramvajích.

USB porty v autobusu nejsou žádnou novinkou. U nás byly už v roce 2014

USB porty pro nabíjení mobilů můžeme vidět už i v tuzemských autobusech. Například v srpnu roku 2014 s tím přišly vozy na licne Praha > Kutná Hora. V Praze jsou USB v autobusech MHD na lince 165 od října 2015, ale jen v pár vozech. Co se týče bezdrátového internetu, tak jeho testovací provoz proběhl zatím jen v některých nových tramvajích. Řešený byl jako mobilní WiFi modem a rychlost připojení i pokrytí bylo mizerné.

Město New York letos nasadí autobusy vybavené WiFi a USB porty
i Zdroj: PCTuning.cz


Zdroj: ROPID

Chcete mít také všude internet a USB porty? Dle mě je to hloupost, především USB, a raději by měli výrobci telefonů zapracovat na bateriích. Stejně tak bych se obešel i bez WiFi, ale nejmladší generaci zabije, pokud budou 10 minut bez internetu.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama