nove-whql-ovladace-geforce-prinasi-podporu-api-vulkan-a-optimalizace-pro-the-division
Novinka Nové WHQL ovladače GeForce přináší podporu API Vulkan a optimalizace pro The Division

Nové WHQL ovladače GeForce přináší podporu API Vulkan a optimalizace pro The Division

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

8. 3. 2016 15:30 15

NVidia si pro vlastníky grafických karet řady GeForce připravila nové ovladače označené číslovkou 364.47. Jedná se o vůbec první WHQL ovladače, které přináší podporu nového API Vulkan, díky čemuž nVidia předběhla konkurenční AMD.

Reklama

Kromě podpory nového API, které dává herním vývojářům lepší přístup k hardwarovým prostředkům a možnost zajištění nižšího zatížení procesoru, nové ovladače přinesli zejména optimalizace pro herní titul Tom Clancy's The Division včetně GameWorks efektů a podpory technologií jako je G-Sync. O tom, že jde o hardwarově náročnou hru, svědčí i následující snímek s doporučenými specifikacemi.  

Nové WHQL ovladače GeForce přináší podporu API Vulkan a optimalizace pro The Division
i Zdroj: PCTuning.cz

NVidia ovšem slibuje také přizpůsobení pro další hry, jako je strategie Ashes of the Singularity, chystaný reboot stealth akce Hitman, či další díl závodní série Need for Speed. Podle nejnovějších informací však nové ovladače vykazují u některých uživatelů chyby, které mohou dokonce vést třeba k BSOD. "Modrá smrt" se začala objevovat hlavně uživatelům, kteří využívají více displejů. Proto nVidia vydala doporučení instalovat novou verzi driverů při zapojení pouze jednoho monitoru. 

Někteří uživatelé se však zmiňují o tom, že byli nuceni pomocí nouzového režimu ovladač odinstalovat, nebo přejít na starší verzi. Stížnosti uživatelů nás tedy vedou k doporučení vytvořit si bod obnovy před instalací ovladačů, případně počkat na opravnou verzi ovladačů, kterou si pro poškozené uživatele nVidia nejspíše brzy připraví. Pokud se pro instalaci přece jenom rozhodnete, můžete je stahovat ze stránek výrobce zde

EDIT: NVidia již vydala opravné ovladače GeForce 364.51 Beta, které už jsou dostupné na stránkách výrobce.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama