microsoft-predstavuje-vyhody-directx-12-v-novem-videu
Novinka Microsoft představuje výhody DirectX 12 v novém videu

Microsoft představuje výhody DirectX 12 v novém videu

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

7. 3. 2016 17:30 17

S Windows 10 na poli PC hraní přišlo i DirectX 12, které inspirované AMD Mantle, přináší nižší nároky na procesor, lepší optimalizaci využití vícejádrových procesorů a další. Microsoft nyní zveřejnil video, které tyto benefity popisuje.

Reklama

Až 20 % grafického a 50 % procesorového výkonu navíc v porovnání s DirectX 11, je to jedna z mála informací, které ve videu uvidíte. Je však otázkou, jestli by vůbec nějaké DirectX 12 bylo, kdyby AMD nezačalo před třemi lety vyvíjet nízkoúrovňové aplikační rozhraní Mantle. DirectX 12 podporují Windows 10, částečně pár posledních řad grafických karet a s příchodem nové generace v polovině roku tu budeme mít plnohodnotné DirectX 12 grafiky.

Ve videu výše Microsoft představuje některé z her, které mají podporu DirectX 12. V některých také ukazuje rozdílné techniky nasvícení. Ve videu můžete zahlédnout hry jako Deus Ex: Mankind Divided, Forza Motorsport 6: Apex, Quantum Break, Gears of War: Ultimate Edition, Just Cause 3 nebo Ashes of the Singularity. Microsoft také oznámil, že DirectX 12 je nejrychleji se rozšiřujícím API za poslední dekádu.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama