oculus-virtualni-helma-rift-pro-macy-teprve-az-apple-konecne-vyrobi-dobry-pocitac
Apple Novinka Oculus: Virtuální helma Rift pro Macy? Teprve až Apple konečně vyrobí dobrý počítač

Oculus: Virtuální helma Rift pro Macy? Teprve až Apple konečně vyrobí dobrý počítač

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 3. 2016 11:00 6

Během nedávné tiskové konference věnované konzoli Xbox měli redaktoři ShackNew příležitost vyzpovídat v krátkém rozhovoru zakladatele společnosti Oculus VR, Palmera Luckeyho. Hovořilo se o několika tématech. Kromě jiného i o počítačích Applu, které podle něj stále nemají dostatečný grafický výkon, aby podporovaly brýle pro virtuální realitu Rift.

Reklama

„Je to prostě tak, že Apple neklade důraz na výkonné GPU. Můžete si koupit Mac Pro za 6 000 dolarů s nejvyšší řadou AMD FirePro D700 a stále to nebude odpovídat našim doporučeným specifikacím,“ řekl Luckey a dodal: „Pokud se Apple zaměří na grafický výkon, tak Oculus Rift rozhodně uvolníme i pro Macy. Bohužel právě teď nemají jediný stroj, který by požadavky splňoval. Záleží to na Applu…“

Pro bezproblémový chod svého headsetu Rift Oculus doporučuje počítač s procesorem Intel i5-4590 (nebo výkonnějším) a podmínkou je také minimálně grafická karta nVidia GeForce GTX 970 nebo AMD Radeon R9 290. V požadavcích je také nutnost trojice konektorů USB 3.0 a grafický výstup HDMI 1.3. Co se operačních pamětí týče, minimem je 8 GB paměti.

Headset pro virtuální realitu je možné předobjednávat už nyní na webu firmy, ovšem do ČR ani na Slovensko Oculus neexpeduje. Za brýle se základním příslušenstvím zaplatíte 599 dolarů (v přepočtu na naše peníze a s daní se jedná o částku přes 18 000 korun). K oficiálnímu uvolnění Oculus Rift do volného prodeje dojde 28. března.

 Oculus: Virtuální helma Rift pro Macy? Teprve až Apple konečně vyrobí dobrý počítač
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: ShackNews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama