lncable-univerzalni-usb-kabel-s-konektory-microusb-i-lightning
Novinka LNCable: univerzální USB kabel s konektory microUSB i Lightning

LNCable: univerzální USB kabel s konektory microUSB i Lightning

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 3. 2016 13:15 2

Na crowdfundigovém portále Kickstarter se nyní objevil další zajímavý projekt, jehož záměrem je přinést na trh univerzální kabel pro dobíjení a přenos dat u mobilních zařízení.

Reklama

Projekt nesoucí název LMCable si dal za úkol prolomit barikádu mezi standardy používanými pro běžné chytré telefony třeba s Androidem a iPhony od společnosti Apple. Kabel je totiž na jednom konci vybaven tradičním USB konektorem do počítače (popř. adaptéru), ale jeho druhý konec má konektor, který slučuje obě normy dohromady. Univerzální konektor tak dokáže posloužit jako Lightning konektor pro iPhone i microUSB pro Androidí telefony.

LNCable: univerzální USB kabel s konektory microUSB i Lightning
i Zdroj: PCTuning.cz

Kabel nám může posloužit pro přenos dat i pro rychlé nabíjení. Pro každé ze zařízení stačí koncový konektor jinak otočit. Měl by být navíc univerzální a být tak schopen nabíjet prakticky jakékoliv zařízení, které je vybaveno konektorem Lightning nebo microUSB. Tvůrci kabelu si za jeho koupi účtují příspěvek 14 euro (380 Kč) za kus, 30 euro (800 Kč) při koupi třech kusů a pro velkoodběratele 917 euro (24 800 Kč) při nákupu 100 kusů . 

LNCable: univerzální USB kabel s konektory microUSB i Lightning
i Zdroj: PCTuning.cz

Částka to rozhodně není malá, nicméně jako přidanou hodnotu můžeme brát i vizuální stránku kabelu, který je potažen kůží. S kabelem dostaneme také kožený řemínek s mosaznou sponou pro jeho svázání. K dostání budou čtyři pravená provedení kabelu. Pokud od kampaně přispějete, výrobce slibuje zahájení dodávek někdy v půlce dubna. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama