vivo-xplay-5-je-prvni-smartphone-se-6-gb-ram-na-svete
Novinka Vivo XPlay 5 je první smartphone se 6 GB RAM na světě

Vivo XPlay 5 je první smartphone se 6 GB RAM na světě

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 3. 2016 08:00 7

Čínská společnost Vivo představila nadupanou novinku s operačním systémem Android. Smartphone s označením XPlay 5 jako první na světě přináší RAM s kapacitou 6 GB. K čemu tolik paměti? Jde samozřejmě o marketingový tah, který má nalákat kupce, protože současné mobilní aplikace a hry tolik paměti nevyužijí. Špatně však nevypadá ani další výbava telefonu.

Reklama

Přední stranu zařízení zabírá displej typu Super AMOLED s vysokým rozlišením Quad HD 2 560 × 1440 obrazových bodů, který má úhlopříčku 5,43 palce a je po stranách zaoblený, podobně jako u Galaxy S7 edge.

O pohon mobilu se stará Snapdragon 820, je tu 6 GB RAM a 128 GB vnitřní paměti. V datové výbavě nechybí podpora LTE (bohužel bez frekvencí 800 a 900 MHz), fotoaparát je šestnáctimegapixelový, čelní kamera osmimegapixelová. Na zádech telefonu najdeme podobně jako u zařízení Huawei čtečku otisků prstů.

Za pozornost stojí i uživatelské prostředí Funtouch OS. Jde o výrobcem upravený Android 6.0 Marshmallow, který je obohacen o nástroje pro inteligentní sledování vytížení procesoru a paměti RAM. Baterie telefonu je 3 600mAh a její dobíjení probíhá skrze reverzibilní USB-C konektor. Dále tu je i podpora dual SIM, NFC a čipy ES9028 a OPA1612 pro vysokou kvalitu zvuku Hi-Fi 3.0.

Smartphone Vivo XPlay 5 ovšem není určen pro prodej mimo domácí čínský trh, takže jej u nás nejspíš nekoupíte, což je obrovská škoda. Jako důkaz nárůstu schopností a inovace u malých čínských výrobců ovšem novinka slouží skvěle. V Číně je cena modelu XPlay 5 stanovena na 4 288 juanů (zhruba 16 000 korun bez DPH).

Vivo XPlay 5 je první smartphone se 6 GB RAM na světě
i Zdroj: PCTuning.cz

zdroj: GizmoChina

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama