xiaomi-mi-5-si-zamluvilo-17-milionu-zakazniku-ma-se-konkurence-bat
Novinka Xiaomi Mi 5 si zamluvilo 17 milionů zákazníků, má se konkurence bát?

Xiaomi Mi 5 si zamluvilo 17 milionů zákazníků, má se konkurence bát?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 3. 2016 16:00

Jak se dalo očekávat, Xiaomi se s top modelem Mi 5 strefilo přímo do černého. Za necelý týden od představení telefonu na veletrhu MWC firma přijala téměř sedmnáct milionů předobjednávek. Je pravda, že registrace nelze považovat za uskutečněné nákupy, valné procento z nich se však jistě ke svým zájemcům dostane.

Reklama

Sama společnost uvádí, že rekordního počtu registrací bylo dosaženo během pouhých pěti dní. V Číně se telefon začne prodávat během dneška. Do České republiky se dostane až za 14 dní. Zpočátku bude dostupný ve verzích Standard a High. Nejvybavenější varianta se u nás začne prodávat začátkem dubna.

Provedení Standard a High se od sebe odlišují taktem procesoru Snapdragon 820 (1,8 GHz/2,2 GHz) i velikostí uživatelské paměti. Ve verzi High Mi5 nabídne 64GB vestavěné úložiště, základní edice Standard je pak obdařena jen 32 GB. V obou případech je kapacita operační paměti 3 GB. Nejvyšší model telefonu má 128GB úložiště, 4 GB RAM a navrch přidává ještě keramické tělo.

Společným jmenovatelem všech variant je 5,15palcový Full HD displej, 16Mpx fotoaparát, snímač otisků prstů, 3000mAh baterie či infračervený port pro ovládání domácí elektroniky. Výrobce nezapomněl ani na podporu LTE, protože ale nepočítá s oficiálním prodejem v Evropě, telefon nepodporuje u nás hojně využívané frekvence 800 a 900 MHz.

  Xiaomi Mi 5 si zamluvilo 17 milionů zákazníků, má se konkurence bát?
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: GizmoChina

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama