jako-na-iphonech-android-zrejme-prijde-o-vstup-do-nabidky-aplikaci
Novinka Jako na iPhonech? Android zřejmě přijde o vstup do nabídky aplikací

Jako na iPhonech? Android zřejmě přijde o vstup do nabídky aplikací

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 3. 2016 10:30 3

Nová reklama na Google Maps rozpoutala na internetu živou diskuzi. Ne tak kvůli funkcím samotné aplikace, ale uživatelé si všimli jedné zásadní odlišnosti v operačním systému Android. Jeho prostředí ve videu totiž postrádalo ikonu pro vstup do seznamu aplikací. Potvrdily se tak dřívější spekulace, podle kterých Google v chystaném Androidu N nabídku aplikací zruší, nebo se jedná o chybně vytvořenou grafiku či vtípek ze strany amerického výrobce? Kdo ví…

Reklama

O tom, že nová verze operačního systému Android o app drawer nejspíše přijde, se však poslední dobou píše poměrně často. Tématu se věnuje například web Android Authority. Že na tom všem něco bude, naznačil také barcelonský veletrh MWC.

V telefonu LG G5 je hlavní nabídka standardně deaktivovaná a všechny aplikace se tedy rovnají do pohotovostních obrazovek, podobně jako u iPhonu nebo systémových nadstaveb značek Huawei, Xiaomi či Meizu. U nového Galaxy S7 a jeho nadstavby TouchWiz ikonku pro vstup do seznamu aplikací sice najdeme, ale v nastavení lze tuto část uživatelského prostředí vypnout. 

Run Forrest Run! Or walk, or drive, or bike. #MapsAtTheMovies https://t.co/GocsZtDx9Lhttps://t.co/4iOFYbDkl0

— Google Maps (@googlemaps) February 26, 2016

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama