raspberry-pi-ziskalo-v-nove-verzi-wi-fi-a-bluetooth-pripojeni
Novinka Raspberry Pi získalo v nové verzi Wi-Fi a Bluetooth připojení

Raspberry Pi získalo v nové verzi Wi-Fi a Bluetooth připojení

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

29. 2. 2016 15:30 9

Rodina jednodeskových počítačů Raspberry Pi se dočkala nového přírůstku, který oproti svým předchůdcům dostal nový procesor a co je hlavní bezdrátové připojení Wi-Fi a Bluetooth.

Reklama

Nová verze Raspberry Pi 3 model B má prakticky stejnou podobu jako ta předchozí. Stále na ní najdeme čtyři porty USB a jeden síťový port pro připojení konektoru RJ45. Na desce je k vidění také konektor micro-USB pro napájení a 40pinový konektor GPIO. Rozměry desky jsou také totožné. Základem počítače je 64bitový procesor Broadcomm BCM2837 založený na čtyřech jádrech ARM Cortex-A53 s taktem 1,2 GHz. 

Raspberry Pi získalo v nové verzi Wi-Fi a Bluetooth připojení
i Zdroj: PCTuning.cz

Novinkou ve výbavě je zmíněná možnost bezdrátového připojení k internetu pomocí Wi-Fi 802.11 a/b/g/n. Bezdrátové připojení periferií a mobilních zařízení pak může zajistit také technologie Bluetooth 4. Výhodou Wi-Fi integrované na desce je bezesporu fakt, že se uvolní jedno USB, které byl uživatel - pokud chtěl Wi-Fi připojení - nucen u starších verzí zaplnit USB přijímačem. 

Raspberry Pi získalo v nové verzi Wi-Fi a Bluetooth připojení
i Zdroj: PCTuning.cz

Raspberry hodlá zpočátku vyrobit 200 000 kusů. Tempo výroby by mělo být 10 000 kusů týdně, což by mělo naplnit poptávku. Vedení společnosti věří, že tento model by měl vydržet na trhu po dobu následujícího roku či dvou. Nová verze s 64bitovým procesorem, 1 GB RAM a Wi-Fi je už k dostání také u nás za cenu mírně převyšující 1 200 Kč.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama