xiaomi-ma-supermobil-v-cr-se-mi-5-zacne-prodavat-14-brezna
Novinka Xiaomi má supermobil. V ČR se Mi 5 začne prodávat 14. března

Xiaomi má supermobil. V ČR se Mi 5 začne prodávat 14. března

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 2. 2016 08:30 6

Do španělské Barcelony na veletrh MWC přivezla své želízko do ohně také společnost Xiaomi. Nový top model Mi 5 láká na elegantní design a špičkovou výbavu. V České republice se smartphone začne prodávat 14. března. Dostupný bude s 32 GB a 64 GB paměti.

Reklama

Novinka Xiaomi byla ve Španělsku představena ve třech výkonnostních provedeních, které se od sebe liší taktem procesoru, kapacitou operační paměti a velikostí úložného prostoru. Konkrétně jde o edice Standard, High a Exclusive.

V České republice se budou zpočátku prodávat pouze varianty Standard a High. Obě mají procesor Snapdragon 820, tedy to nejlepší, co bude letos k dispozici. Od sebe se odlišují taktem jader i velikostí uživatelské paměti. Ve verzi High Mi5 nabídne 3 GB RAM, 64GB vestavěné úložiště a takt procesoru je 2,2 GHz. Základní edice Standard je pak vybavena jen 32 GB a procesor tiká na 1,8 GHz. Operační paměti jsou 3 GB. Prodej telefonů v ČR bude zahájen 14. března. Nejvýkonnější varianta se 128GB úložištěm, 4 GB RAM se začne prodávat až začátkem dubna za 17 999 korun a k dostání bude pouze v černé barvě.

Pojďme si v krátkosti připomenout ještě další specifikace Mi5. Displej s 2,5D krycím sklem má úhlopříčku 5,15 palce a nabízí Full HD rozlišení. Fotoaparáty jsou k dispozici tradičně dva. Přední čtyřmegapixelovou kamerku doplňuje hlavní šestnáctimegapixelový snímač na zadní straně. Ten má LED blesk, automatické ostření a v neposlední řadě i optickou stabilizaci obrazu. Videa umí pořizovat ve 4K.

Ve výbavě nadupaného Xiaomi dále nechybí čtečka otisků prstů, 3000mAh akumulátor s podporou technologie Quick Charge 3.0 (ta zajistí rychlodobíjení), infračervený senzor či podpora rychlého mobilního internetu LTE (u nás však bohužel nemůžeme počítat s frekvencemi 800 MHz a 900 MHz).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama