foxconn-prevezme-firmu-sharp-zaplati-za-ni-5-8-miliardy-dolaru-a-chce-ji-vyuzit-k-vyrobe-displeju
Apple Novinka Foxconn převezme firmu Sharp. Zaplatí za ni 5,8 miliardy dolarů a chce ji využít k výrobě displejů

Foxconn převezme firmu Sharp. Zaplatí za ni 5,8 miliardy dolarů a chce ji využít k výrobě displejů

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

25. 2. 2016 15:45 1

Již v lednu se vynořily první informace, které poukazovaly na to, že firma Foxconn projevila zájem o koupi japonské společnosti Sharp. Až nyní však obě společnosti došly ke vzájemné dohodě.

Reklama

 Podle agentury Reuters hodlá Foxconn do japonské firmy, která se zaměřuje zejména na vývoj a výrobu displejů, investovat více než 5,8 miliardy dolarů, což je více než 142 miliard korun. Sharp věc prozatím komentuje se slovy, že Foxconnu prodá akcie v hodnotě přibližně 4,4 miliardy dolarů, tedy asi 108 miliard Kč, čímž získá dvě třetiny z celkového podílu akcií japonského výrobce.

Foxconn převezme firmu Sharp. Zaplatí za ni 5,8 miliardy dolarů a chce ji využít k výrobě displejů
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Stejně jako celá řada dalších japonských výrobců elektroniky se Sharp dostal do finančních problémů hlavně kvůli ostré konkurenci z jiných asijských zemí. Foxconn si od převzetí Sharpu slibuje zejména zavedení vlastní výroby panelů pro displeje. Foxconn by se tak stal méně závislým na konkurenčním Samsungu a mohl by si vyrábět vlastní displeje. 

Právě displeje typu OLED plánuje Foxconn vyrábět pro další generace chytrých telefonů iPhone od značky Apple. Jejich masovou výrobu chce Foxconn zahájit do roku 2018. Jak se tchaj-wanské společnosti povede konkurovat v oblasti výroby displejů značkám jako Samsung či LG se teprve uvidí. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama