pomale-nacitani-videa-na-mobilech-zpusobuje-stres-jako-pri-sledovani-hororu
Apple Novinka Pomalé načítání videa na mobilech způsobuje stres jako při sledování hororu

Pomalé načítání videa na mobilech způsobuje stres jako při sledování hororu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 2. 2016 11:00

Švédská společnost Ericsson se ve své nejnovější studii zaměřila na to, jaký má kvalita mobilního připojení dopad na uživatele smartphonů a jejich vnímání mobilních operátorů či poskytovatelů digitálního obsahu.

Reklama

V průběhu testování byly měřeny emoční odezvy na různé situace při práci s chytrými telefony. Výzkumníci zkoumali například delší načítání webových stránek i videí, přičemž testovaní uživatelé byli vystaveni časovému tlaku. Způsobilo jim to zrychlení tepové frekvence o 38 %.

Při sledování videa každá delší pauza v načítání obsahu způsobí dramatický nárůst hladiny stresu. Šestisekundové načítání videa zvýšilo uživatelům hladinu stresu o třetinu. Tento stres se dá porovnat se stresem při testu z matematiky nebo sledování hororu o samotě.

Pracovníci Ericssonu sledovali také parametr Net Promoter Score (NPS), který hodnotí loajalitu zákazníků vůči operátorům. Zpráva potvrdila, že NPS výrazně vzroste, nedochází-li k žádným komplikacím či zpoždění v souvislosti s používáním smartphonů v mobilní síti. V případě problematického připojení nebo zdlouhavého načítání obsahu se index NPS operátora naopak propadne. Pokles indexu přichází už při menších problémech a zpravidla vede k odchodu uživatele ke konkurenci, která tyto problémy nemá.

Další zajímavé momenty ze studie Ericsson Mobility Report – Mobile World Congress edition:

  • Druhým největším hnacím motorem datového provozu hned po videu jsou sociální sítě. V průběhu příštích šesti let celkový provoz v rámci sociálních sítí poroste 12× rychleji než v uplynulých šesti letech
  • V posledním čtvrtletí roku 2015 přibylo ve světě 68 milionů nových mobilních připojení. Z toho nejvíce v Indii (21 milionů), dále v Číně (6 milionů), USA (5 milionů), Barmě (5 milionů) a Nigérii (3 miliony)
  • Celkový počet mobilních připojení v Q4 2015 dosáhnul zhruba 7,3 miliardy. To znamená, že ve světě je nyní zhruba stejný počet mobilů jako lidí
  • Globální mobilní datový provoz narostl za poslední rok o 65 %
  • Na světě dnes existuje miliarda LTE připojení, přičemž v posledním kvartále roku 2015 přibylo 160 milionů nových

 Pomalé načítání videa na mobilech způsobuje stres jako při sledování hororu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: EricssonTZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama