t-mobile-letos-propoji-auta-se-smartphony
Apple Novinka T-Mobile letos propojí auta se smartphony

T-Mobile letos propojí auta se smartphony

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 2. 2016 10:30

T-Mobile už brzy nabídne propojení aut s mobilními zařízeními. Prostřednictvím malého diagnostického přístroje napojeného na řídicí jednotku budou moci řidiči na svém chytrém telefonu sledovat provozní data vozidla. Na projektu operátor spolupracuje s kanadskou společností Mojio, která zajistí hardwarové řešení.

Reklama

Chytré auto lze snadno vytvořit i ze starších modelů aut, které jsou vybaveny tzv. On-board-diagnostics (OBD) konektorem. Ten mají všechny vozy vyrobené minimálně od roku 2001, řešení tak bude přístupné pro naprostou většinu automobilistů. OBD konektor je zpravidla umístěný pod volantem nebo vedle něj. Do tohoto portu se připojí malé zařízení zhruba ve velikosti poloviny krabičky karet vybavené SIM kartou. Řidiči ke svým datům budou moci přistupovat prostřednictvím rostoucího množství aplikací pro operační systémy Android a iOS.

Aplikace je budou informovat o technickém stavu vozidla prostřednictvím rychlé diagnostiky – ukáží jim stav kapalin, připomenou pravidelnou údržbu, STK, upozorní, když něco v autě přestane fungovat, vyhodnotí ekonomickou jízdu, případně pomohou také vozidlo navigovat či najdou volné i neplacené parkoviště. Kromě toho také řidiče upozorní, pokud bude zaparkovaný vůz poškozen či odcizen.

T-Mobile letos propojí auta se smartphony
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: T-Mobile

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama