alcatel-idol-4s-krabicka-od-telefonu-je-zaroven-hledi-pro-virtualni-realitu
Novinka Alcatel Idol 4S: Krabička od telefonu je zároveň hledí pro virtuální realitu

Alcatel Idol 4S: Krabička od telefonu je zároveň hledí pro virtuální realitu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 2. 2016 11:00

Alcatel představil na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně nejen nové logo, ale také dva povedené smartphony z řady Idol 4. Obě novinky zaujmou velkými a jemnými displeji, stereo reproduktory a solidním výkonem. Od konkurence se odlišují tlačítkem BoomKey na boku.

Reklama

Nové modely designově navazují na své předchůdce z řady Idol 3. Mají symetrické provedení a lze je tedy používat i vzhůru nohama, uživatel tak nemusí řešit, v jaké pozici smartphone vytáhne z kapsy. Hlavní hvězdou firmy je Idol 4S, který nabídne 5,5palcový AMOLED displej s rozlišením Quad HD 2 560 × 1 440 px, 16Mpx fotoaparát, procesor Snapdragon 652, 3 GB operační paměti a podporu pro brýle s virtuální realitou. Veškerý hardware je uschován v tenkém těle s kovovým rámečkem a skleněnou zadní stranou, čímž telefon trochu připomíná Galaxy S6.

Nad a pod displejem jsou umístěné stereo reproduktory. Podle výrobce jsou dvakrát výkonnější oproti řešení, které bylo použito v loňském Idolu 3. Zabudovaný akumulátor má kapacitu 3000 mAh. Podporováno je rychlonabíjení, na plnou kapacitu se baterie nabije za 1,6 hodiny. Přítomen je také nejnovější Android 6.0 Marshmallow.

Od konkurence se nové Alcately odlišují mechanickým tlačítkem BoomKey, umístěným na boku, které slouží k aktivaci několika funkcí v závislosti na spuštěné aplikaci. Z klidového stavu lze jedním stiskem tlačítka spustit fotoaparát, při přehrávání hudby a videa pak má telefon automaticky vylepšit kvalitu reprodukce.  K Idolu 4S bude Alcatel dodávat zdarma brýle pro virtuální realitu, a to i v Česku. Do nich totiž bude telefon zabalený, brýle slouží jako krabička. Za tento nápad musíme výrobce pochválit.

Ani druhý představený telefon od Alcatelu nevypadá špatně.  Idol 4 je čistokrevná střední třída. Uživatele láká na IPS displej s úhlopříčkou 5,2 palce a Full HD rozlišením 1 920 × 1 080 obrazových bodů. Hlavní fotoaparát je třináctimegapixelový a zvládá Full HD videa. Přední kamerka má osmimegapixelové rozlišení. O svižný chod zařízení se postará procesor Snapdragon 617 společně se 3 GB RAM. Pro uživatelská data bude připraveno 16GB úložiště rozšířitelné pomocí paměťových karet. Baterie je 2 610mAh a na plnou kapacitu ji dobijete za necelou hodinu.

Smartphony se budou prodávat ve čtyřech barevných provedeních (zlatém, tmavě šedém, růžově zlatém a stříbrném). V obchodech se s nimi ale setkáme až v červnu. Předpokládané ceny jsou 12 500 korun (Idol 4S), respektive 7 500 korun (Idol 4).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama