htc-vive-bude-o-200-dolaru-drazsi-nez-oculus-rift
Novinka HTC Vive bude o 200 dolarů dražší než Oculus Rift

HTC Vive bude o 200 dolarů dražší než Oculus Rift

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

22. 2. 2016 11:00 3

Firmy HTC a Valve včera představily cenu svého VR headsetu Vive. Ta jistě mnohé překvapila, jelikož bude o poznání vyšší než v případě připravovaného Oculus Rift.

Reklama

Vive by totiž mělo na americkém trhu stát 799 dolarů, což je přibližně o 200 dolarů více než kolik by měl stát chystaný Oculus Rift. Na evropském trhu by se s daní mohla částka vyšplhat dokonce na 870 euro, tedy více než 23 000 Kč. Tuto již poměrně astronomickou částku zaplatíme údajně proto, že výrobce společně se samotným headsetem nabídne dodatečný hardware, který by měl dopomoci k ovládání her a jiných aplikací.

Pokud si objednáte spotřebitelskou verzi, dostanete krom samotného headsetu ještě dva ovladače a dvě bezdrátové základové stanice snímající pohyb, které můžete rozmístit po svém pokoji. Pro napájení a připojení bude sloužit Vive Link Box. Výrobce slibuje také možnost připojení špuntů do uší, které bychom se spotřebitelskou sadou snad měli také dostat. 

HTC Vive bude o 200 dolarů dražší než Oculus Rift
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrobci také oznámili další zajímavou věc a to, že HTC Vive budeme moci bezdrátově propojit s telefonem. Díky tomu budeme moci třeba přijímat hovory, číst zprávy nebo zobrazit kalendář, aniž bychom museli sundávat soupravu z hlavy. Takto bude možné headset propojit s telefony se systémy Android či iOS. Pokud si headset předobjednáte, získáte také herní tituly Job Simulator: The 2050 Archives a Fantastic Contraption zdarma.

HTC také naznačilo, že chce svůj VR headset vydat někdy během dubna, nicméně přesné datum zatím neznáme. Již od 29. února si ho však budeme moci předem objednat, ale pouze ve vybraných zemích. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama