apple-je-po-devate-nejobdivovanejsi-firmou-na-svete
Apple Novinka Apple je po deváté nejobdivovanější firmou na světě

Apple je po deváté nejobdivovanější firmou na světě

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 2. 2016 08:00

Už po deváté za sebou se nejobdivovanější společností světa stal Apple. Vyplývá to z žebříčku, který každoročně sestavuje časopis Fortune. Další stupně vítězů doplňují firmy Alphabet na druhém a Amazon na třetím místě. Upozornil na to server9to5mac.

Reklama

Nejvyšší pořadí v žebříčku určovaném samotným korporátním světem zabírají převážně americké společnosti jako Berkshire Hathaway investora Warrena Buffetta (4.), Walt Disney (5.), Starbucks (6.), či konglomerát General Electric (10.). První evropskou firmou v přehledu je německé BMW na 18. místě, které je zároveň nejobdivovanější automobilkou.

Ocenění se Applu v současné situaci náramně hodí. Jak jsme vás informovali prostřednictvím tohoto článku, firma vzdoruje vládnímu nátlaku na vytvoření tzv. „zadních vrátek“ umožňujících bezpečnostním složkám nahlížet do soukromí uživatelů.

Apple tvrdí, že kdyby software už jednou vznikl, mohl by se používat opakovaně. Kdyby se prý ocitl ve špatných rukou, dal by se s ním odblokovat jakýkoli iPhone. Podporu boji Applu s úřady už vyjádřily technologické společnosti Google, Facebook a Twitter.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama