na-cesky-trh-miri-levne-oblazky-lg-k4-a-k10
Novinka Na český trh míří levné oblázky LG K4 a K10

Na český trh míří levné oblázky LG K4 a K10

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 2. 2016 14:00

Nové smartphony z řady K vypadají dražší a exkluzivnější, než ve skutečnosti jsou. Mají hezky zaoblená těla, takže dobře padnou do ruky a potěší i plnou podporou LTE. U nás se novinky K4 a K10 začnou prodávat v nejbližších dnech, některé internetové obchody je již naskladnily.

Reklama

Chytré telefony z řady K jsou určeny především mladým uživatelům, pro které je důležitá každá ušetřená koruna. Jedná se tedy o čistokrevné lowendy, které si na nic nehrají. Základní model K4 má 4,5palcový displej s nízkým rozlišením 480 × 854 obrazových bodů. Hlavní fotoaparát je pětimegapixelový a přední dvoumegapixelový. Nechybí blesk pro pořizování selfie autoportrétů.

Čyřjádrový procesor má takt 1 GHz a doplňuje ho 1 GB RAM a uživatelská paměť se skromnou kapacitu 8 GB, která je však rozšiřitelná skrze microSD karty. V další výbavě je i baterie s kapacitou 1 940 mAh, podpora internetu LTE a Android 5.1 Lollipop. Cena LG K4 činí sympatických 3 190 Kč.

Větší K10 je na tom s výbavou o poznání lépe, na úhlopříčce 5,3 palce disponuje HD rozlišením 1 280 × 720 pixelů. A to už je solidní standard, který neurazí. O výkon telefonu se stará čtyřjádrový procesor společně s 1,5 GB operační paměti. Pro data je připraveno 16 GB, ani v tomto případě nechybí slot pro microSD karty. Hlavní fotoaparát má rozlišení 13 megapixelů, přední kamerka je potom pětimegapixelová a sekunduje ji blesk. Doporučená cena LG K10 je stanovena na 4 990 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama