spickovy-huawei-p9-predcasne-unika-podivejte-se-na-rendery
Novinka Špičkový Huawei P9 předčasně uniká. Podívejte se na rendery

Špičkový Huawei P9 předčasně uniká. Podívejte se na rendery

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 2. 2016 20:30 3

Huawei na poli smartphonů slaví úspěchy. Loni čínská značka prodala přes 108 milionů přístrojů a stala se třetím největším výrobcem chytrých telefonů. Na letošní jaro chystá hned několik zajímavých novinek. Chybět mezi nimi nebudou levnější přístroje ani špičkový model P9, který se postaví těm nejlepším konkurenčním androidům.

Reklama

Podle dřívějších spekulací má být novinka P9 představena hned čtyřech barevných kombinacích – růžové, zlaté, bílé a černo stříbrné, přičemž bychom se měli dočkat velmi slušné výbavy. Jak bude telefon vypadat, ukazují rendery, které nyní zveřejnil server MyDrivers.com.

Těšit se můžeme na štíhlý smartphone s kovovými zády, zaoblenými rohy a displejem, jenž je zakřivený k okrajům (efekt 2,5D). Neméně zajímavý je pohled na záda, kde se odhaluje duální fotoaparát, který umožní například dodatečné úpravy hloubky ostrosti již vytvořených snímků.

Displej s úhlopříčkou 5,2 palce by měl mít rozlišení Full HD, tedy 1 920 × 1 080 obrazových bodů. Na top smartphone jsou to stále slušné parametry. Displej s vyšším rozlišením by ukrajoval příliš mnoho energie z akumulátoru, který bude vybaven kapacitou 3 900 mAh.

Huawei P9 má používat vlastní procesor Kirin 950, který je dvakrát výkonnější oproti procesoru Kirin 930 u předchůdce P8, ale zároveň je díky novému 16nm výrobnímu procesu a technologii FinFET o 40 % úspornější.

Novinka by měla dostat také RAM s velkorysou kapacitou 4 GB a uživatelskou paměť 32 GB. Podporovány budou paměťové karty. Pro zabezpečení uživatelských dat pak poslouží čtečka otisků prstů umístěná na zádech smartphonu.

Huawei nepředstaví model P9 na veletrhu MWC, ale později. Konkurence od Samsungu a LG tak vyloží esa dříve.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama