netgear-r7800-nejrychlejsi-dvoupasmovy-wifi-router-na-svete
Novinka Netgear R7800: Nejrychlejší dvoupásmový WiFi router na světě

Netgear R7800: Nejrychlejší dvoupásmový WiFi router na světě

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 2. 2016 12:00 2

Netgear uvádí na český a slovenský trh WiFi router R7800 (označovaný také jako Nighthawk X4S). Oproti svým předchůdcům vyniká především extrémní rychlostí přenosu dat až 2,53 Gb/s a dvojnásobnou propustností oproti stávajícím WiFi routerům díky podpoře mobilních zařízení využívajících šířku pásma až 160 MHz.

Reklama

Nový router kombinuje výkonný dvoujádrový 1,7GHz procesor a WiFi standard AC2600 s dosud nejrychlejším dvoupásmovým 802.11ac WiFi připojením, které podporuje rychlost až 2,53 Gb/s (1 733 Mb/s v 5GHz pásmu + 800 Mb/s v 2,4GHz pásmu). Špičkovému bezdrátovému výkonu skvěle sekunduje i rychlost kabelových přenosů díky pěti gigabitovým ethernetovým (4× LAN, 1× WAN), dvěma USB 3.0 a jednomu eSATA portu.

Rychlost připojení významně ovlivňuje také nejnovější technologie Wave 2 WiFi se čtyřmi nezávislými streamy v obou vysílacích pásmech (2,4 GHz pro velký dosah a 5 GHz pro vysoký výkon) a funkce Dynamic QoS umožňující identifikovat jednotlivé aplikace a zařízení a řídit prioritu jejich síťového provozu dle podmínek nastavených uživatelem. Obě technologie nejenže výrazně zrychlují rychlost připojení, ale zároveň eliminují případné výpadky a prodlevy vzniklé kvůli načítání dat do vyrovnávací paměti. Ve výsledku tak zajišťují zcela plynulé přehrávání HD video streamů, stahování souborů, hraní multiplayerových online her či brouzdání po internetu.

Výkonné zesilovače a čtveřice externích antén nabízí široké a spolehlivé Wi-Fi připojení napříč velkými domy i přilehlými zahradami, aniž by zanechávaly tzv. mrtvé zóny. Unikátní technologie Beamforming+ se navíc postará o precizní zacílení Wi-Fi signálu z routeru přímo na jednotlivá připojená mobilní zařízení.

Díky technologii Multi-User MIMO (MU-MIMO), navržené pro paralelní streamování dat do více zařízení, přináší router R7800 také výrazné zlepšení propustnosti u mobilních zařízení nové generace. Ta může být díky podpoře přístrojů využívajících šířku pásma 160 MHz až dvounásobná oproti ostatním routerům dostupným na současném trhu.

Router Netgear R7800 je již v prodeji v sítí všech obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 6 480 Kč s DPH.

Netgear R7800: Nejrychlejší dvoupásmový WiFi router na světě
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama