na-finale-mcr-se-bude-hrat-o-vice-nez-200-000-kc-v-hotovosti
Novinka Na finále MČR se bude hrát o více než 200 000 Kč v hotovosti

Na finále MČR se bude hrát o více než 200 000 Kč v hotovosti

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 2. 2016 18:30 1

Na letošním finále MČR v počítačových hrách se finanční dotace vyšplhá nad částku 200 000 Kč v hotovosti. Díky vysokému prizepoolu a oficiálnímu titulu mistra patří MČR každoročně mezi nejprestižnější akce na domácí herní scéně.

Reklama
Na finále MČR se bude hrát o více než 200 000 Kč v hotovosti
i Zdroj: PCTuning.cz

K vyvrcholení herní sezóny dojde 6. až 8. listopadu na brněnském výstavišti BVV, na kterém v těchto dnech bude probíhat festival IN-JOY, jehož součástí je také finále Mistrovství ČR v počítačových hrách. Kvalifikační cyklus odstartoval v lednu ve třech soutěžních titulech (CS:GO, League of Legends a Hearthstone) a za úkol určit ty nejlepší domácí týmy a hráče, kteří se koncem roku na finále probojují.

Stejně jako v loňském ročníku se organizátoři z PLAYzone rozhodli dát největší důraz na ceny v podobě hotovostních částek namísto věcných cen. Hlavním důvodem je větší atraktivita pro hráče, kteří tak již nemusí spekulovat nad tím, jestli se jim zrovna ta či ona výhra hodí. Motivace je tedy jasná – čím lepší umístění, tím více peněz.

Celková dotace Mistrovství ČR 2016 se vyšplhá na 210 000 Kč v hotovosti, což je více než 25% nárůst oproti loňskému ročníku a to i přesto, že byl vyřazen jeden herní titul. Největší část dotace obdrží hráči týmových her – v League of Legends a Counter-Strike: Global Offensive budou týmy bojovat o 85 000 Kč, v duelové karetní hře Hearthstone si ti nejlepší rozdělí částku 40 000 Kč. Oproti loňskému roku bude navíc finanční ohodnocení rozděleno mezi nejlepší čtyři hráči či týmy.

Na finále MČR se bude hrát o více než 200 000 Kč v hotovosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: MČRVH

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama