apple-pujde-k-soudu-kvuli-blokovani-iphonu-opravenych-v-neautorizovanem-servisu
Apple Novinka Apple půjde k soudu kvůli blokování iPhonů opravených v neautorizovaném servisu

Apple půjde k soudu kvůli blokování iPhonů opravených v neautorizovaném servisu

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

16. 2. 2016 13:30

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že Apple novou aktualizací může nenávratně znehodnotit zařízení opravená v neautorizovaných servisech. Podle některých uživatelů Apple tímto svým jednáním porušoval zákon o ochraně hospodářské soutěže a tak na něj podali žalobu.

Reklama

O žalobu se postarala právnická kacelář PCVA z amerického Seattlu. Jelikož postižená zařízení od Applu nelze žádným způsobem přivést k životu (po zapnutí smartphonů vyskočí chybové hlášení „error 53“ a dále to uživatele nikam nepustí), tato kancelářská společnost po Applu žádá odškodnění v plném rozsahu plus vydání nové aktualizace, která již problém způsobovat nebude.

Apple půjde k soudu kvůli blokování iPhonů opravených v neautorizovaném servisu
i Zdroj: PCTuning.cz

Celkové škody způsobené aktualizací iOS 9 se nyní odhadují na asi 5 milionů dolarů (125 milionů korun), tato suma se však dále zvyšuje.

Chybové hlášení „error 53“ se týká nově aktualizovaných zařízení, v nichž došlo k výměně Touch ID v neautorizovaném servisu. Apple se hájí tím, že pokud Touch ID bude v takovém servisu opravováno, nemůže zajistit dostatečnou bezpečnost. A proto zařízení raději znehodnocuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama