chcete-znicit-iphone-staci-abyste-zmenili-datum
Apple Novinka Chcete zničit iPhone? Stačí, abyste změnili datum

Chcete zničit iPhone? Stačí, abyste změnili datum

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

14. 2. 2016 08:00 7

Na internetu se objevily zajímavé informace o tom, jak můžete rychle a efektivně zničit zařízení od Applu. Vystačíte si přitom pouze s přetočením data.

Reklama

Zařízení, která jsou danou softwarovou chybou postižená, lze poškodit tím, že jejich datum přetočíte na 1. ledna 1970 (jak ilustruje video níže). Jakmile takové zařízení restartujete, už se vám ho nepodaří rozjet – sekne se totiž na startovní obrazovce.

Někteří experimentátoři hlásí, že problém se jim podařilo vyřešit tím, že v něm změnili SIM karty. Objevují se také informace o tom, že některá zařízení se po čase probrala k životu samovolně. Většina uživatelů ovšem zůstala bez telefonů, jelikož nepomohlo ani přepnutí do diagnostického módu a následná obnova operačního systému prostřednictvím kabelového připojení k PC a softwaru iTunes.

Zmiňovaný problém se týká iPhonů, iPadů a iPodů Touch s 64bitovými procesory (A7, A8, A8X, A9 a A9X), které běží na operačním systému iOS ve verzi 8.0 a vyšší.

Za problémem pravděpodobně stojí skutečnost, že vnitřní hodiny zařízení po změně data zapíší hodnotu nižší jako nula, což přinese poškození firmwaru.

Kalifornská společnost Apple se k problému zatím nevyjádřila.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama