apple-predstavi-mensi-iphone-v-polovine-brezna
Apple Novinka Apple představí menší iPhone v polovině března

Apple představí menší iPhone v polovině března

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 2. 2016 09:00

Jarní konference společnosti Apple se odehraje v úterý 15. března. V rámci chystané keynote by měla firma představit čtyřpalcový iPhone 5se, iPad Air 3 a také nové varianty pásků pro hodinky Watch. Tvrdí to alespoň Mark Gurman, redaktor serveru 9to5mac.

Reklama

S novým iPhonem bude americký výrobce chtít uspět především na rozvojových trzích a obecně u příznivců značky, pro které jsou vrcholné modely až příliš drahé. Menší telefon by měl přesto mít k  dispozici výkon a výbavu odpovídající současným standardům. Nabídne čip A9, který využívá i iPhone 6S, vylepšenou kameru s podporou Live Photos a mimo to také službu Apple Pay.

Co se týče iPadu Air 3, tak tento tablet by měl přinést ty vůbec nejlepší specifikace. O výkon zařízení se má postarat procesor A9 či A9X společně se 4 GB RAM. Pro podsvícení displeje bude použito LED, samotný displej o úhlopříčce 9,7 palce pak bude vyroben z TFT (thin film transistor) na bázi oxidu, tedy Oxide TFT. Počítat můžeme také s podporou technologie 3D Touch, která by měla usnadnit ovládání systému iOS. A těšit se údajně můžeme i na čtveřici reproduktorů pro věrnější zprostředkování prostorového zvuku, podobně jako u špičkového modelu Pro.

Něco nového se má na keynote dít také kolem chytrých hodinek, zda se však dočkáme pouze nových pásků, nebo rovnou i druhé generace Watch 2, to je zatím ve hvězdách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama