sony-xperia-z5-premium-zlevnila-o-tisice
Novinka Sony Xperia Z5 Premium zlevnila o tisíce

Sony Xperia Z5 Premium zlevnila o tisíce

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 2. 2016 17:00 3

První telefon se 4K displejem se začal prodávat v listopadu loňského roku. Tehdy model Xperia Z5 Premium prodejci nabízeli za necelých 25 tisíc korun. Podle informací tuzemského srovnávače cen heureka.cz je možné mobil aktuálně pořídit až o pět a půl tisíc levněji.

Reklama

Nejlevnější je Xperia Z5 Premium u neoficiálních distributorů, kde lze takzvanou „šedivku“ pořídit už za 18 873 korun. V prověřených obchodech a e-shopech je cena špičkového smartphonu stanovena na 22 990 Kč.

Největším lákadlem modelu Z5 Premium je dozajista displej. Panel s úhlopříčkou 5,5 palce má stejné rozlišení jako ty nejlepší televizory na trhu, tedy 3 840 × 2 160 pixelů, jde o standard 4K.

Srdcem telefonu je výkonný procesor Qualcomm 810, k dispozici má 3 GB operační paměti a pro uložení dat slouží vestavěné úložiště s kapacitou 32 GB. To je možné dále rozšířit pomocí paměťových karet microSD.

Ve výbavě nechybějí ani bezdrátové adaptéry WiFi a Bluetooth či 23megapixelový fotoaparát, který umožňuje natáčet videa v rozlišení 4K.

K lákadlům Xperie Z5 Premium patří i certifikace IP 68. Mobil je plně vodotěsný, do hloubky až 1,5 metru může být ponořen po dobu půl hodiny. Konstrukce zároveň zabraňuje vniknutí prachu a jiných nečistot.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama