intel-prichazi-s-novymi-entry-level-soc-braswell-pro-notebooky-i-desktopy
Novinka Intel přichází s novými entry-level SoC Braswell pro notebooky i desktopy

Intel přichází s novými entry-level SoC Braswell pro notebooky i desktopy

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

1. 2. 2016 18:00

Rodina procesorů Intel Braswell by se nyní měla dočkat několika nových cenově dostupných a úsporných modelů pro notebooky, levné desktopy a základní desky s pevně připájeným SoC.

Reklama

Nové procesory vychází stejně jako první modely, které Intel představil loni v létě, z mikroarchitektury Airmont a jsou postaveny na 14nm výrobním procesu. Součástí procesorů jsou integrované grafické čipy 8. generace, které by měly být na úrovni těch použitých v procesorech Broadwell. Jedná se o čipy HD Graphics 400 a 405, které se od sebe liší pouze pracovní frekvencí. 

Intel přichází s novými entry-level SoC Braswell pro notebooky i desktopy
i Zdroj: PCTuning.cz

A teď k jednotlivým novým modelům. Pro notebooky Intel přichystal čtyři modely – Pentium N3710 a Celerony N3160, N3060 a N3010. První dva jsou čtyřjádrové, zatímco druhá dvojice nabídne pouze dvě jádra. Jednotlivé modely se liší samozřejmě i taktem. První jmenovaná trojice nicméně běží na stejném základním taktu 1,6 GHz. Rozdílná je hlavně jejich burst frekvence, která může třeba v případě Pentium N3710 dosáhnout až 2,56 GHz. 

Novými zástupci rodiny Braswell pro cenově dostupné a kompaktní desktopy a základní desky s pevně připájeným SoC se stanou modely Pentium J3710, Celeron J3610 a J3060. Takt Celeronů je stejný jako u svých mobilních protějšků s obdobným označením, vyjma Pentia J3710. To totiž nabídne maximální frekvenci dosahující až na 2,64 GHz. TDP všech modelů je dimenzováno na 6 W. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama