google-prozradil-kolik-zaplatil-za-omylem-prodanou-domenu-google-com
Novinka Google prozradil, kolik zaplatil za omylem prodanou doménu Google.com

Google prozradil, kolik zaplatil za omylem prodanou doménu Google.com

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

1. 2. 2016 11:30 2

Google před časem omylem sám prodal svoji doménu Google.com. Naštěstí pro něj všechno dobře dopadlo, neboť kupujícím byl jeho bývalý zaměstnanec Sanmay Ved, který tímto krokem chtěl pouze vyzkoušet „systém“. 

Reklama

Pikantní na této události byly hned dvě věci. Za doménu Google.com Sanmay Ved zaplatil standardních 12 dolarů, načež mu přišlo potvrzení o koupi a všechny ostatní náležitosti. Po asi minutě však Google transakci zrušil a peníze vrátil. To ale nebyl ani zdaleka konec historky.

Google prozradil, kolik zaplatil za omylem prodanou doménu Google.com
i Zdroj: PCTuning.cz

Sanmay Ved v roce 2015 koupil doménu Google.com. 

Google se Sanmay Veda rozhodl odškodnit, ale na kolik své pochybení ocenil, zůstalo za zavřenými dveřmi – až doposud. Internetový gigant se totiž nakonec rozhodl částku zveřejnit, takže nyní již není tajemstvím, že na odškodnění Sanmay Veda vynaložil přesně 6006,13 dolarů. Když se však dozvěděl, že talentovaný Ind chce tuto svou odměnu věnovat na charitu, původní částku ještě zdvojnásobil. Na odškodnění člověka, který přelstil jeho systém, tak vynaložil rovných 12012,26 dolarů (přes 300 000 korun).

Google již delší dobu poskytuje finanční odměny osobám, které v jeho systému najdou chybu. Odměna se přitom liší podle závažnosti a typu chyby i podle rozsahu, v jakém ji uživatelé nahlásí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama