bryle-pro-virtualni-realitu-google-cardboard-prilakaly-jiz-5-milionu-uzivatelu
Apple Novinka Brýle pro virtuální realitu Google Cardboard přilákaly již 5 milionů uživatelů

Brýle pro virtuální realitu Google Cardboard přilákaly již 5 milionů uživatelů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 1. 2016 18:30

Google Cardboard je asi nejlevnější způsob, jak si nechat zobrazit virtuální realitu a sférické záběry. Jedná se totiž o papírové brýle se dvěma čočkami, před které umístíte smartphone. A to je vše. Koupit se dají za pár dolarů, a jak se ukazuje, u uživatelů jsou díky tomu velmi populární.

Reklama

Google, respektive jeho mateřská společnost Alphabet se nyní pochlubila, že její jednoduché brýle už si do dnešního dne pořídilo více než pět milionů zájemců.

Cardboard je však populární i v samotných mobilech. Podle Googlu už proběhlo přes 25 milionů stažení některé ze zhruba tisícovky VR aplikací, přičemž skoro deset milionů aplikací přiteklo do chytrých telefonů během posledního kvartálu loňského roku.

Nejpopulárnějšími hrami a aplikacemi podle počtu stažení, hodnocení nebo uživatelských recenzí jsou Chair in a room, Vrse, Lamper VR: Fireflx Rescue, Caaaaarboard! a Proton Pulse.

Na portálu YouTube pak lidé již zhlédli přes 350 000 hodin videí a sami pomocí aplikace Cardboard Camera pořídili více než 750 000 sférických fotek.

6

Zdroj: Google

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama