nova-generace-smartphonu-samsung-galaxy-a3-a-a5-se-povedla-prodavat-se-zacne-v-patek
Novinka Nová generace smartphonů Samsung Galaxy A3 a A5 se povedla. Prodávat se začne v pátek

Nová generace smartphonů Samsung Galaxy A3 a A5 se povedla. Prodávat se začne v pátek

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 1. 2016 16:00

Telefony řady A mají za úkol posbírat zájemce o špičkové modely Samsungu, kteří však nejsou ochotni platit horentní částky za přístroje z rodiny Galaxy S. Nová generace áček se zpracováním a použitými materiály k topmodelům značně přiblížila, navíc nabízí i velmi slušný fotoaparát.

Reklama

Samsungy Galaxy A3 a A5 byly prvními chytrými telefony výrobce, které měly kovové kryty. Obvodový rámeček si zachovaly i nástupci, měl by být ale odolnější, než u předchozí generace. Díky skleněným zádům se oba smarphony podobají vrcholnému Galaxy S6. Po jeho vzoru je zpracována i spodní hrana.

Větší z obou modelů, Galaxy A5, má ve své výbavě osmijádrový procesor s frekvencí 1,6 GHz a Full HD (1 920 × 1 080 px) Super AMOLED displej o velikosti 5,2 palce. Nechybí 2 GB RAM a 16GB interní úložiště dále rozšiřitelné paměťovkami. Baterie má kapacitu 2 900 mAh a podporována je funkce rychlého dobíjení, kdy je možné během 104 minut akumulátor plně nabít.

Menší áčko dostalo 4,7palcový displej s HD rozlišením 1 280 × 720 obrazových bodů. Procesor je čtyřjádrový s taktem 1,5 GHz. Operační paměť má kapacitu 1,5 GB, uživatelská pak 16 GB. Hlavní fotoaparát je 13megapixelový (objektiv má světelnost f/1,9, ten přední pro selfie autoportréty potom pětimegapixelový. Fotoaparáty mají modely Galaxy A3 a A5 shodné. Ve výbavě novinek nechybí ani senzor otisků prstů.

Oba telefony budou na českém trhu k dostání ve třech barevných variantách, a to ve zlaté, bílé a černé. Později se objeví také varianta v růžové. Nové Samsungy se začnou prodávat 29. ledna za cenu 8 499 Kč u modelu Galaxy A3 (2016) a 10 999 Kč u Galaxy A5 (2016).

Nová generace smartphonů Samsung Galaxy A3 a A5 se povedla. Prodávat se začne v pátek
i Zdroj: PCTuning.cz

Nová generace smartphonů Samsung Galaxy A3 a A5 se povedla. Prodávat se začne v pátek
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama