nintendo-nx-bude-kompatibilni-s-pocitaci-smartphony-i-ostatnimi-hernimi-konzolemi
Novinka Nintendo NX bude kompatibilní s počítači, smartphony i ostatními herními konzolemi

Nintendo NX bude kompatibilní s počítači, smartphony i ostatními herními konzolemi

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

22. 1. 2016 12:30 2

Už je to několik měsíců, co Nintendo uveřejnilo, že pracuje na nové herní konzoli NX. Společně s tím jsme se dozvěděli, že nové informace o tomto herním stroji dostaneme až v roce 2016. Od té doby držela společnost všechny informace pečlivě pod pokličkou, nicméně nyní unikly první střípky. A znějí velmi zajímavě.

Reklama

Společnost Nintendo pracuje na nové službě My Nintendo, která by měla fungovat podobně jako PSN nebo Xbox Live. To znamená, že zakoupené hry by se nevázaly k určitému hernímu zařízení, nýbrž k účtu, takže by je člověk mohl přenášet, jak se mu zlíbí. A na tomto principu Nintendo staví.

Nintendo NX bude kompatibilní s počítači, smartphony i ostatními herními konzolemi
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle nových informací Nintendo chce hráčům nabídnout kompatibilitu se smartphony, ale také s počítači a herními konzolemi od Sony a Microsoftu. Pokud by Nintendo vydalo nějakou hru, která by cílila na více herních zařízení, díky službě My Nintendo by nám stačilo zakoupit tuto hru pouze jedinkrát a nainstalovat si ji a hrát na všech svých herních zařízeních. Kromě toho bychom si pak mezi těmito herními zařízeními mohli přenášet dosažené výsledky, takže bychom po dohrání na konzoli mohli s přehledem pokračovat ve hraní například na mobilu a to přesně od toho místa, kde jsme předtím skončili.

Představit si, jak tato služba má fungovat společně s mobily, je jednoduché. Bohužel představit si kompatibilitu s PlayStationem 4 nebo Xboxem One už tak jednoduché není. Myslíte si, že se tento systém ujme?

Zdroj: WiiU Daily

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama