amensty-international-obvinil-apple-a-dalsi-spolecnosti-z-toho-ze-pro-ne-pracuji-deti
Apple Novinka Amensty International obvinil Apple a další společnosti z toho, že pro ně pracují děti

Amensty International obvinil Apple a další společnosti z toho, že pro ně pracují děti

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

21. 1. 2016 11:00 7

Máte ve svém okolí někoho, kdo si velmi rád stěžuje na nedostatek peněz, nebo na špatné pracovní podmínky? Nebo si na tyto věci rádi stěžujete i vy sami? Pokud ano, možná vám oči otevře toto zjištění.

Reklama

Na naší planetě žije více jak 7 miliard lidí. Ačkoli v Evropě si najímáme výživové poradce, aby nám pomohli korigovat v těle tuk, více jak pětina lidí žije na hranici absolutní chudoby. To mimo jiné znamená, že nemají co jíst. Mnohem horší je, že tyto lidé a to včetně dětí, jsou vykořisťováni západními společnostmi.

Amensty International obvinil Apple a další společnosti z toho, že pro ně pracují děti
i Zdroj: PCTuning.cz

Svědčí o tom i poslední zpráva společnosti Amnesty International, která tvrdí, že Apple, Samsung, Sony a další technologické společnosti nejsou schopny zabezpečit vhodné pracovní podmínky a zabránit zneužívání dětí pro práci v kobaltových dolech.

Děti do sedmi let věku údajně pracují v kobaltových dolech na území Demokratické republiky Konga, ale i na území sousedních států jako je Zambia, Angola atd. V těchto dolech přitom těží kobalt, který je potřebný pro výrobu lithiových baterií, ale starají se i o pomocné práce jako je třídění a transport suroviny.

Všechny jmenované společnosti se proti obvinění Amnesty International a potažmo i organizace Afrewatch ohradily, původ surovin pro jejich komponenty však prokázat nedokázaly.

Zdroj: AA

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama