whatsapp-je-zdarma-firma-zrusila-dolarovy-poplatek
Apple Novinka WhatsApp je zdarma, firma zrušila dolarový poplatek

WhatsApp je zdarma, firma zrušila dolarový poplatek

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 1. 2016 09:00 3

WhatsApp je multiplatformní aplikace na zasílání zpráv, která je rozšířena po celém světě. Nedávno bylo potvrzeno, že má měsíčně více než 900 milionů aktivních uživatelů. Až dosud platilo, že první rok ji mohli lidé používat zdarma, poté ale museli platit dolar ročně. Včerejškem se vše změnilo.

Reklama

Firma totiž roční poplatek zcela zrušila. O nečekaném, avšak z pohledu uživatelů jistě vítaném kroku, informovala na svém blogu. Kromě toho, že aplikace už není placená, tak neobsahuje ani žádné reklamy. Podle Jana Kouma se vývojáři rozhodli poplatek zrušit proto, aby služba mohla dále růst, a to zejména na rozvojových trzích, kde vězí velký potenciál, ale mnoho lidí stále nemá platební kartu, kterou by se svým účtem propojili.

WhatsApp umožňuje mezi mobily nejrůznějších značek zasílat textové zprávy podobné SMS bez poplatků. Služba využívá stejný mobilní internetový tarif, jaký se používá k prohlížení e-mailu a surfování na internetu. Navíc umožňuje zprávy posílat i s fotkami, videozáznamy a zvuky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama