microsoft-hololens-development-kit-zname-cenu-i-blizsi-specifikace
Novinka Microsoft HoloLens development kit: Známe cenu i bližší specifikace

Microsoft HoloLens development kit: Známe cenu i bližší specifikace

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

19. 1. 2016 10:00 6

Společnost Microsoft během konference v Tel Avivu minulý týden přiblížila několika detailů o headsetu HoloLens. Vedle výdrže baterie známe třeba i cenu kitu pro vývojáře.

Reklama

HoloLens samozřejmě stále nejsou hotové, finálové specifikace se tak můžou ještě změnit. Uveřejněné specifikace se týkaly headsetu, který bude k dispozici v první vlně předprodeje pro vývojáře her a aplikací.

Microsoft HoloLens development kit: Známe cenu i bližší specifikace
i Zdroj: PCTuning.cz

Microsoft uvedl, že HoloLens budou v rámci jádra OneCore schopné nativně spouštět univerzální aplikace určené pro Windows 10. Headset bude skrze Bluetooth a Wifi možné propojit s dalšími zařízeními a to včetně dalších HoloLens brýlí, díky čemuž budeme moci sdílet projekty s dalšími lidmi.

Zorné pole brýlí odpovídá pohledu na 15palcový monitor ze vzdálenosti 61 cm od uživatele. Zástupce Microsoftu uvedl, že společnost experimentovala i s větším zorným polem, ale toto zařízení (respektive součástky) vykazovalo velkou poruchovost. Právě tato skutečnost by se přitom neměla změnit ani ve finálním produktu.

Microsoft HoloLens development kit: Známe cenu i bližší specifikace
i Zdroj: PCTuning.cz

Další zajímavou informací je výdrž na baterii. Ta by HoloLens na jedno nabití měla udržet v chodu až 5,5 hodin běžného používání a až 2,5 hodiny při vysoké zátěži, například při připojení dalšího headsetu HoloLens.

HoloLens development kit (vývojářská verze brýlí) by měla být k dispozici někdy v průběhu následujících měsíců a to za cenu 3000 dolarů (75 000 korun).

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama