xiaomi-mi4-s-windows-10-mobile-je-mozne-koupit-v-cr
Novinka Xiaomi Mi4 s Windows 10 Mobile je možné koupit v ČR

Xiaomi Mi4 s Windows 10 Mobile je možné koupit v ČR

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 1. 2016 20:30

V České republice se začal prodávat vůbec první telefon značky Xiaomi, který běží na platformě Windows 10 Mobile. Model Mi4 s 16 GB paměti v bílé barvě a systémem od Microsoftu je k dostání v obchodě xiaomimobile.cz za 6 999 Kč s DPH.

Reklama

Přístroje Xiaomi jsou již tradičně spojeny s Androidem a nástavbou MIUI. Smartphone Mi4 s Windows tak představuje absolutní novinku v rámci této značky. Jak potvrdil i viceprezident společnosti Xiaomi Hugo Barra, byl typ Mi4 v režii Microsoftu testován již od dubna 2015. V současné době je v testovacím procesu i tablet Mi Pad 2.

Pokud jste majitelem telefonu Mi4 s Androidem a chtěli byste vyzkoušet, jak na něm fungují Windows 10 Mobile, nemusíte kvůli tomu kupovat nový telefon. Microsoft už na konci prosince uvolnil oficiální ROM s Windows 10 Technical Preview určenou pro tento smartphone.

Jediné podmínky pro nainstalování Windows 10 Mobile je model Mi4 s podporou LTE a registrace v Microsoft Insider programu. ROM si můžete stáhnout zdarma, prozatím ale pouze s čínskou a anglickou lokalizací. Podrobný návod, jak při flashování postupovat, najdete zde. V případě nespokojenosti s Windows 10 se lze snadno vrátit zpět k MIUI.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama