graficka-karta-radeon-r9-nano-od-amd-se-docka-zlevneni
Novinka Grafická karta Radeon R9 Nano od AMD se dočká zlevnění

Grafická karta Radeon R9 Nano od AMD se dočká zlevnění

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

11. 1. 2016 17:00 6

Firma AMD využila veletrh CES třeba k představení nového referenčního chladiče pro procesory a APU, který nazvala Wraith a o němž jsme Vás již informovali. Mimoto však AMD oznámilo také povzbudivou zprávu pro uživatele, kteří si dělají zálusk na kompaktní grafickou kartu Radeon R9 Nano. 

Reklama

AMD se totiž rozhodlo snížit doporučenou cenu této grafické karty. Ta byla uvedena na trh v loňském roce s cenovkou 649 dolarů a u nás je k dostání přibližně za částku kolem 20 000 Kč. To by se však mělo brzy změnit. Jen pro připomenutí, jedná se o kompaktní grafickou kartu určenou hráčům, kteří se rozhodli pro menší sestavu založenou na základní desce formátu mini-ITX.

Grafická karta Radeon R9 Nano od AMD se dočká zlevnění
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Karta má 6" formát a tudíž její délka jen mírně přesahuje 15 cm. Přesto nabídne spotřebu a potažmo TDP slušných 175 wattů a nabídne o porznání vyšší výkon než konkurenční grafika GeForce GTX 970. Zajímavostí grafiky jsou také paměti HBM vrstvené na sebe a umístěné na ploše samotného GPU. Oproti konkurenční GeForce GTX 970 je však Radeon R9 Nano výrazně dražší. 

Cenový rozdíl mezi těmito kartami chce nyní AMD stáhnout a proto doporučenou prodejní cenu R9 Nano snižuje z původních 649 dolarů na 499 dolarů. U nás by tak mohla být nově k dostání za nějakých 15 000 Kč. Nutno přiznat, že za tuto částku již nyní seženeme konkurenční a mírně výkonnější GeForce GTX 980, která má ale horší poměr výkonu vůči spotřebě a také se nepochlubí tak malými rozměry. 

Zdroj: AMD

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama