samsung-v-las-vegas-ukazal-chytre-produkty-z-vyvojoveho-centra-creative-lab
Novinka Samsung v Las Vegas ukázal chytré produkty z vývojového centra Creative Lab

Samsung v Las Vegas ukázal chytré produkty z vývojového centra Creative Lab

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 1. 2016 18:30

Jihokorejský výrobce na letošním veletrhu CES vůbec poprvé představil projekty ze svého inovačního programu Creative Lab, který podporuje kreativní nápady zaměstnanců. Svou premiéru tak v Las Vegas zažil chytrý opasek Welt, sofistikovaný ovládací systém mobilních nositelných zařízení Rink či rozhraní TipTalk pro přenos zvuku.

Reklama

Welt je chytrý pásek určený k běžnému nošení, který uživatelům nabízí diskrétnější cestu, jak lze využívat chytré technologie senzorů k monitoringu vlastního zdraví. Pásek dokáže zaznamenat obvod pasu, stravovací návyky a počet kroků nebo spočítá čas, který uživatel tráví vsedě. Potom tato data odešle do speciální aplikace, která je zanalyzuje a sestaví individuální plán pro zdravý životní styl, případně dietu.

Rink je zdokonalený ovládací systém mobilních nositelných zařízení, který zprostředkuje intuitivní a zcela nový způsob interakce s virtuálním světem. Využit by mohl být například při ovládání her pouhým gestem ruky.

TipTalk je pro změnu zcela nové rozhraní, jehož prostřednictvím mohou lidé poslouchat zvuk ze svých chytrých zařízení bez sluchátek nebo headsetů, a to pouhým přiložením vlastního prstu k uchu. Tip Talk zdokonaluje čistotu zvuku natolik, že je možné například přijímat hovory na veřejných prostranstvích, v místech, kde nelze mluvit hlasitě, nebo naopak v rušném prostředí, uvádí Samsung. Toto příslušenství ve formě pásku může být použito v kombinaci s jakýmkoli typem hodinek a lze jej synchronizovat se smartphony včetně funkce převádění textu do řeči (TTS).

Od svého založení v roce 2012 Samsung C-Lab podněcuje kreativní myšlení napříč společností a dodnes již podpořilo více než 100 projektů. Dosud z nich bylo 70 zcela dokončeno a 40 nápadů je nadále rozvíjeno. V tomto roce bylo vybráno celkem devět projektů s vysokým potenciálem. Samsung těmto projektovým týmům pomohl rozjet plnohodnotné externí startupy. Například vynálezce rozhraní Tip Talk, Innomdle Lab, rozjel své nezávislé podnikání v srpnu 2015.

Zdroj: Samsung

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama