lenovo-thinkpad-x1-yoga-prvni-notebook-na-svete-vybaveny-oled-displejem
Novinka Lenovo ThinkPad X1 Yoga: První notebook na světě vybavený OLED displejem

Lenovo ThinkPad X1 Yoga: První notebook na světě vybavený OLED displejem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 1. 2016 19:30 4

Lenovo vyšlo vstříc uživatelům, kteří si po smartphonech a televizích přejí OLED obrazovky i na počítačích. Na veletrhu CES právě představilo unikátní notebook ThinkPad X1 Yoga. Ten zaujme nejen špičkovým displejem a výkonným procesorem od Intelu, ale také aktivním dotykovým perem, které se nabíjí zasunutím do klávesnice. Podle dostupných informací se počítač začne prodávat v dubnu. V žádném případě ale nebude levný. Jeho cena se může klidně vyšplhat na 90 tisíc korun.

Reklama

Právě představený počítač ThinkPad X1 Yoga budou pohánět procesory Intel z generace Skylake až do verze Core i7 s funkcí vPro. Stroj bude moci disponovat až 16 GB operační paměti a SSD jednotkou s kapacitou až 1 TB. Vše bude pracovat pod operačním systémem Windows 10.

Základní variantu počítače s 14palcovou Full HD LCD obrazovkou začne Lenovo prodávat už v lednu za cenu začínající na 53 990 Kč s DPH. Model s OLED displejem s rozlišením QHD 2 560 × 1 440 px bude dostupný v průběhu druhého čtvrtletí roku, jeho cena zatím nebyla stanovena.

Co se týče další výbavy, tak notebooku nechybí konektivní moduly LTE, WiFi a Bluetooth či aktivní dotykové pero pro snadnější práci s dokumenty a rychlejší psaní poznámek, které se nabíjí zasunutím do klávesnice. Ta je mimochodem odolná proti náhodnému polití a v režimu tabletu stáhne klávesy do těla zařízení.

Veškerý hardware je uložen ve špičkově zpracovaném šasi o tloušťce necelých 17 milimetrů. Radost udělá i hmotnost, která se vyšplhala jen na 1,27 kilogramu. Jediným důležitým údajem, který momentálně neznáme, je kapacita akumulátoru.

Kromě ThinkPadu X1 Yoga představilo Lenovo na CES i další produkty. Premiéru už odbyl také počítač ThinkCentre X1 typu All-in-One, Ultrabook ThinkPad X1 Carbon či adaptabilní ThinkPad X1 Tablet s modulárním designem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama