minecraft-pro-pc-uz-prekonal-hranici-22-milionu-prodanych-kopii
Novinka Minecraft pro PC už překonal hranici 22 milionů prodaných kopií

Minecraft pro PC už překonal hranici 22 milionů prodaných kopií

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

9. 1. 2016 09:45 1

Pokud jste si mysleli, že Minecraft pod rukami Microsoftu bude pomalu skomírat, jste na omylu. Vývojáři z Mojangu pod dohledem Microsoftu i nadále pilně pracují na tom, abychom se v digitálním LEGU nenudili. A těmto snahám odpovídají i prodeje.

Reklama

Na oficiálních stránkách Minecraftu lze vyčíst, že do této chvíle bylo prodáno přes 22 milionů kopií PC verze hry (v době psaní novinky rovných 22 106 059). V posledních 24 hodinách to přitom bylo rovných 10 179 prodaných kopií, což je pro Microsoft jistě velmi uspokojivé.

Minecraft pro PC už překonal hranici 22 milionů prodaných kopií
i Zdroj: PCTuning.cz

Vedle počítačů je Minecraft navíc k dispozici také pro konzole Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 a mobily s Androidem a iOS, kde se mu také velmi daří.

Co se týče počítačové verze, ta se v červenci 2015 dostala do obchodu Windows 10. Od té doby se stala nejpopulárnější placenou hrou, která se na vrcholu drží dlouhé měsíce.

Minecraft přešel pod křídla Microsoftu v září roku 2014. Tehdejší majitel Marcus „Notch“ Persson ho americké společnosti prodal za 2,5 miliardy dolarů. 

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama