web-stanice-bbc-se-stal-tercem-utoku-hackeru
Novinka Web stanice BBC se stal terčem útoku hackerů

Web stanice BBC se stal terčem útoku hackerů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 1. 2016 08:30

Největší televizní stanice ve Velké Británii oznámila, že její portál ve čtvrtek na několik hodin ochromil rozsáhlý počítačový útok. Zpravodajský kanál v první chvíli tvrdil, že omezení jeho internetových služeb bylo jen „technickou záležitostí”.

Reklama

Uživatelé si začali stěžovat na chybné fungování webu BBC kolem 08:00 SEČ. Výpadek neomezil tradiční rozhlasové a televizní vysílání. Internetové služby BBC byly obnoveny krátce před polednem, i poté se ale potýkaly s občasnými výpadky.

„Všechny internetové portály BBC byly ve čtvrtek dopoledne nepřístupné z důvodu rozsáhlého počítačového útoku," uvedla stanice v prohlášení na svém webu po obnovení internetových služeb. Klientům se omluvila. Kdo za počítačovým útokem stojí, se zatím neví.

Šlo o útok typu DDoS, který se snaží zablokovat internetové služby „zaplavením" sítě velkým množstvím požadavků na spojení či narušením spojení s vytipovaným serverem. BBC byla terčem podobného útoku v červenci 2014.

Uživatelé Twitteru výpadek BBC podle britského deníku The Telegraph se zjevnou nadsázkou komentovali mimo jiné slovy, že je to znamení blížící se apokalypsy.

Podle britské policie se stalo loni terčem počítačových útoků na 30 procent britských podniků a institucí.

Zdroj: ČTK

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama