high-endove-pocitacove-sestavy-v-roce-2016-zaziji-obrodu-tvrdi-zamestnanec-valve
Novinka High-endové počítačové sestavy v roce 2016 zažijí "obrodu", tvrdí zaměstnanec Valve

High-endové počítačové sestavy v roce 2016 zažijí "obrodu", tvrdí zaměstnanec Valve

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

1. 1. 2016 12:30 3

Zaměstnanec Valve Chet Faliszek na svém twitterovém účtu uveřejnil myšlenku, že v roce 2016 budou domácí počítačové sestavy prožívat "obrodu". Vychází přitom z očekávání, že se do popředí zájmů dostanou headsety pro virtuální realitu, které jsou náročné na výkon.

Reklama

Podle odhadu společnosti Nvidia se na celém světě nachází pouze 13 milionů osobních počítačů, které jsou bez jakéhokoliv upgradu schopny rozjet VR hry. Vzhledem k tomu, že na světě se v roce 2016 bude nacházet přibližně 1,43 miliardy osobních počítačů, v době uvedení technologie se bude jednat asi jen o 1% podíl těchto PC.

High-endové počítačové sestavy v roce 2016 zažijí "obrodu", tvrdí zaměstnanec Valve
i Zdroj: PCTuning.cz

Vedle Oculus Rift se do brýlí pro virtuální realitu pustily také další společnosti včetně Sony nebo Samsungu. V současné době nejzajímavější je přitom VR set od společnosti HTC, který má být představen za pár dní na výstavě CES. Společnost HTC totiž uvedla, že ve VR technologii se jí podařil "obrovský průlom". Nevíme jak vy, ale my jsme na představení HTC i na vývoj na trhu s osobními PC v roce 2016 velmi zvědaví.

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama