apple-celi-zalobe-za-umyslne-zpomaleni-starsich-ios-zarizeni
Apple Novinka Apple čelí žalobě za úmyslné zpomalení starších iOS zařízení

Apple čelí žalobě za úmyslné zpomalení starších iOS zařízení

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

31. 12. 2015 16:00 46

Kalifornská technologická společnost, respektive její právnické zastoupení opět poputuje k soudu, kde se tentokrát bude hájit proti žalobě přibližně 100 majitelů iPhonů 4s. Ti tvrdí, že Apple jejich zařízení zpomalil, aby je tak donutil ke koupi nových modelů.

Reklama

Zpomalení zařízení mělo přijít po aktualizaci na iOS, o níž Apple v reklamě tvrdil, že přinese vyšší výkon, delší výdrž na baterii a nové funkce, bez nichž lidé prostě nemohou být. Namísto toho se majitelé dočkali dlouhého načítání, nepříjemného sekání, zamrzání a dokonce padání, které uživatelům znemožňuje iPhone používat i na základní úkony jako je fotografování, volání, či psaní SMSek.

Apple čelí žalobě za úmyslné zpomalení starších iOS zařízení
i Zdroj: PCTuning.cz

Dalším bodem žaloby je ekosystém Applu, který zabraňuje přechodu ke konkurenci tím, že všechny zakoupené aplikace jsou dostupné pouze na této jediné platformě. Tomuto bodu sice moc nerozumíme, ale budiž.

Žalující strana po Applu požaduje odškodnění ve výši 5 milionů dolarů (asi 120 milionů korun). Jsme velmi zvědaví na výrok soudu, neboť některé argumenty zní docela rozumně. Na druhou stranu, podobné žalobě už Apple čelil přibližně před třemi roky a od soudu přitom vyšel jako vítěz.

Zdroj: GSM Arena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama