apple-zaluje-samsung-o-dalsich-180-milionu-dolaru
Apple Novinka Apple žaluje Samsung o dalších 180 milionů dolarů

Apple žaluje Samsung o dalších 180 milionů dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 12. 2015 19:30

Poté, co Samsung uhradil pokutu 548 milionů dolarů (cca 13,56 miliardy korun) za zneužití patentů u pěti smartphonů z roku 2012, se zdálo, že je soudním tahanicím na chvíli konec. Americký Apple to ale vidí jinak. U soudu v Kalifornii podal v minulých dnech na svého jihokorejského soka další žalobu, ve které po něm požaduje 179,9 milionu dolarů (zhruba 4,5 miliardy korun).

Reklama

Podle odborníka na patentovou problematiku, Floriana Muellera, se jedná o platbu ve výši 178,7 milionu dolarů za „doplňkové škody“, tj. za protiprávní jednání po ukončení procesu před porotou. Dalších 1,2 milionu dolarů má představovat úrok počítaný od začátku soudního řízení. Samsung na nový požadavek Applu zcela určitě nepřistoupí, takže je jisté, že se obě firmy znovu potkají u soudu.

Společnosti Samsung a Apple vedly po celém světě desítky soudních sporů, ve kterých se vzájemně obviňovaly z porušování patentů nutných pro výrobu chytrých telefonů a dalších mobilních zařízení. Největší právní bitva se odehrála ve Spojených státech, kde po téměř pěti letech tamní soud rozhodl, že Samsung musí Applu za porušení několika patentů zaplatit odškodné ve výši 548 milionů dolarů (cca 13,56 miliardy korun).

Samsung celou sumu uhradil, současně se však odvolal k nejvyššímu soudu. To Apple zřejmě přimělo k tomu, aby přichystal novou žalobu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama