benq-kupuje-vyrobce-hernich-periferii-zowie
Novinka BenQ kupuje výrobce herních periferií Zowie

BenQ kupuje výrobce herních periferií Zowie

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

17. 12. 2015 19:30

Společnost BenQ, která je známá zejména výrobou kvalitních monitorů, nyní zamíří také na trh s herními periferiemi, jelikož nyní odkoupila značku Zowie.

Reklama

Firmu Zowie má patrně většina z nás spjatou hlavně s výrobou myší pro hráče, nicméně ve svém portfoliu má třeba také klávesnice či herní headsety. Konkurence je zřejmě skutečně veliká a Zowie se nejspíše finančně nedaří, což je patrně hlavním důvodem akvizice firmou BenQ. 

BenQ kupuje výrobce herních periferií Zowie
i Zdroj: PCTuning.cz

Značka Zowie však zůstane zachována a BenQ pod ní bude prodávat veškerý svůj sortiment pro e-Sport. U příležitosti odkoupení značky Zowie však byly primární barvy změněny ze žluté na červenou, což je barva typická pro hardware pro hráče obecně. Zmíněná změna barvy by se měla promítnout prakticky do všech produktů Zowie včetně řady herních myší ZA, FK, EC a podložek pod myši série SR. 

Prostřednictvím akvizice značky Zowie se údajně chce BenQ více zaměřit na rostoucí trh s produkty pro hráče počítačových her a kromě sérií herních monitorů XL, XR a RL zařadit do své nabídky i periferie. Na hráče se ostatně v poslední době zaměřuje čím dál více výrobců hardware, jako je třeba Acer se svojí sérií Predator, či Gigabyte se značkou Aorus. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama