spickove-lg-g5-o-sobe-dava-vedet-toto-jsou-jeho-technicke-specifikace
Novinka Špičkové LG G5 o sobě dává vědět, toto jsou jeho technické specifikace

Špičkové LG G5 o sobě dává vědět, toto jsou jeho technické specifikace

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 12. 2015 19:30 3

LG G5 je očekávaná novinka, která by měla být představena už v únoru příštího roku. Nástupce povedeného modelu G4 kromě lepší výbavy vsadí i na špičkové materiály a prvotřídní bezpečnost. Autentizaci uživatele totiž zajistí čtečka oční duhovky.

Reklama

Podle dostupných zpráv plánuje firma LG představit svůj top model G5 již během února a ne ve druhém kvartálu, jak dosud bývalo zvykem. Zlí jazykové tvrdí, že se firma chtěla vždy vyhnout ztrátě pozornosti odborné i široké veřejnosti, protože Samsung v tu dobu většinou představoval svůj nový Galaxy S. Nyní však má být všechno jinak a podle všeho na veletrhu MWC v Barceloně uvidíme Galaxy S7 i LG G5.

Tvar i základní design s tlačítky na zádech si G5 ponechá po předchůdci. U „gé pětky“ ale výrobce údajně použije kvalitní materiály – spekuluje se o kovové unibody konstrukci.

Dále LG G5 vsadí na zobrazovač s ultravysokým rozlišením QHD, tedy 2 560 × 1 440 obrazových bodů.  Podle tchajwanských zdrojů však mírně naroste úhlopříčka displeje, a to konkrétně na 5,6 palce (současný model je 5,5palcový). Fotoaparát s rozlišením 21 megapixelů bude podporovat laserové zaostřování a optickou stabilizaci obrazu. Velikost fotočipu se má zvětšit na 1/2". Prostor nad jemným displejem bude okupovat 8Mpx snímač pro selfie a videohovory.

O svižný provoz by se měl postarat výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 820 společně s grafikou Adreno 530 a 4 GB RAM. Výkonu tedy telefon bude mít požehnaně. Nové LG G5 poběží na Androidu ve verzi 6.0 Marshmallow.

Zdroj: GSMArena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama