google-prestal-prodavat-sestipalcovy-nexus-6
Novinka Google přestal prodávat šestipalcový Nexus 6

Google přestal prodávat šestipalcový Nexus 6

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 12. 2015 14:30 4

Google ukončil prodej chytrého telefonu Nexus 6 ve svém online obchodě. Zákazníkům místo něj doporučuje letošní novinky Nexus 6P a Nexus 5X, na kterých spolupracoval se společnostmi Huawei a LG.

Reklama

Pokud dnes zavítáte do Google Store a budete si zde chtít pořídit Nexus 6, setkáte se jen s krátkou omluvou. Případní zájemci ale mají naštěstí stále ještě mnoho možností, kde je telefon možné zakoupit. V České republice „šestku“ nabízí aktuálně téměř třicítka obchodů a cena začíná na 11 500 Kč.

Google vydal Nexus 6 loni v polovině října. Oproti předchůdci (Nexus 5) se nejednalo o běžný smartphone, ale v poslední době stále rozšířenější phablet, tedy kříženec telefonu a tabletu. Displej Nexu 6 dorostl do obří úhlopříčky 5,96 palce a impozantní je i rozlišení QHD 2 560 × 1 440 obrazových bodů.

Jako motor má telefon čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 805 s taktem 2,7 GHz. Grafický procesor je Adreno 420 a kapacita RAM 3 GB. Uživatelská paměť má velikost buď 32 GB, nebo 64 GB. Jak je u řady Nexus zvykem, podpora paměťových karet chybí.

Nexus 6 byl prvním a zároveň nejspíše i posledním smartphone, při jehož vývoji Google spojil síly s Motorolou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama