amd-odpovedelo-na-vyzvu-aseteku-o-ukonceni-prodeje-grafiky-radeon-fury-x
Novinka AMD odpovědělo na výzvu Aseteku o ukončení prodeje grafiky Radeon Fury X

AMD odpovědělo na výzvu Aseteku o ukončení prodeje grafiky Radeon Fury X

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

8. 12. 2015 19:00 10

Včera jsme Vám přinesli zprávu o tom, že společnost Asetek nabádá firmy AMD a Gigabyte, aby zastavily prodej grafických karet osazených kapalinovými chladiči z výroby Cooler Masteru, s nímž vede dlouhodobě soudní spor o patenty. Týká se to především grafik Radeon R9 Fury X a Gigabyte GTX 980 s přízviskem Waterforce. Netrvalo dlouho a k celé situaci se vyjádřilo samotné AMD.

Reklama

Soudní spor mezi Cooler Masterem, který je v USA zastupován dceřinou společností CMI, a firmou Asetek již dvakrát vyhrál právě Asetek, což pro CM znamenalo povinnost vyplácet poměrně značnou část tržeb za vodní chladiče a dokonce zastavit prodej některých produktů. Cooler Master se však nadále může odvolávat, proto Asetek začal oslovovat také třetí strany v podobě výrobců grafických karet AMD a Gigabyte. Zatím se však k celé situaci vyjádřilo pouze AMD.

AMD odpovědělo na výzvu Aseteku o ukončení prodeje grafiky Radeon Fury X
i Zdroj: PCTuning.cz

To ve své odpovědi poznamenává, že firma AMD si je vědoma toho, že Asetek žaloval firmu Cooler Master. Není jí však známo to, že by soudním sporu porota označila chladič používaný na kartě Radeon R9 Fury X za produkt porušující jakékoliv patenty Aseteku. Z toho si lze vyvodit, že AMD rozhodně nehodlá na apel Aseteku přestat prodávat na americkém trhu svoji současnou vlajkovou loď, což se ostatně dalo čekat. 

Zdroj: GamersNexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama