samsung-vymenil-sefa-mobilni-divize-na-misto-jk-shina-prichazi-dj-koh
Novinka Samsung vyměnil šéfa mobilní divize, na místo JK Shina přichází DJ Koh

Samsung vyměnil šéfa mobilní divize, na místo JK Shina přichází DJ Koh

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

1. 12. 2015 13:30 4

Ačkoliv Samsung neustále kraluje prodejům mobilních zařízení s Androidem, jeho mobilní divize prožívá menší krizi. Oblíbenost Samsungů, alespoň na západních trzích klesá, přičemž jeho místo pomalu zaujímají další agilní společnosti například LG, Xiaomi nebo Huawei.

Reklama

To se samozřejmě nelíbí globálnímu vedení společnosti. A tak došlo k výměně vedoucího mobilní divize JK Shina. Toho v ředitelské sesli nahradí jeho kolega DJ Koh, který měl doposud na starosti šéfování divizi operačního mobilního systému Tizen a služby Samsung Pay.

 Samsung vyměnil šéfa mobilní divize, na místo JK Shina přichází DJ Koh
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve snaze zastavit expanzi konkurenčních společností a na trhu opět zaujmout významnější postavení pak byl vyměněn také šéf dlouhodobých strategií. Toho pro změnu nahradil BK Yoon, který měl v Samsungu doposud na starosti divizi pro televize a domácí spotřebiče.

Jak JK Shin, tak i BK Yoon však zůstávají v úlohách pomocníků výkonných ředitelů společnosti Samsung, budou tedy plnit podobnou práci jako doposud. Jenom s tím rozdílem, že nyní za ni budou zodpovídat jiní lidé.

JK Shinovi byl vyčítán nízký zisk divize, který pramenil z nízkého zájmu o Samsung Galaxy S6 i o zahnutou verzi S6 edge.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama