nvidia-hodla-pred-vanoci-zlevnit-graficke-karty-rady-geforce-gtx-900
Novinka NVidia hodlá před Vánoci zlevnit grafické karty řady GeForce GTX 900

NVidia hodlá před Vánoci zlevnit grafické karty řady GeForce GTX 900

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 11. 2015 20:00 17

Pokud chcete sobě nebo někomu z vašeho okolí udělat na Vánoce radost koupí nové grafické karty, možná oceníte to, že firma nVidia hodlá zlevnit své grafické karty řady GeForce GTX 900, aby mohla lépe konkurovat grafikám z dílny AMD. 

Reklama

Nové ceny chce nVidia zavést pro období okolo Vánoc, čímž chce přitáhnout zákazníky ke koupi některé grafické karty série GeForce GTX 900. Zlevňování by se měly dočkat téměř všechny modely této řady kromě toho nejvýkonnějšího GeForce GTX 980 Ti. Kupříkladu druhý nejvýkonnější model řady GTX 980 by měl nově zlevnit na cenu kolem 450 dolarů. To by u nás mohlo odpovídat přibližně 14 000 Kč. 

NVidia hodlá před Vánoci zlevnit grafické karty řady GeForce GTX 900
i Zdroj: PCTuning.cz

NVidia však nekončí u jednoho ze svých nejvyšších modelů a hodlá snížit cenu také pro levnější GeForce GTX 970. Tato karta by mohla být k dostání už za 300 dolarů, což odpovídá přibližně 9 300 Kč na našem trhu. Pokud máte ještě hlouběji do kapsy a zvažujete koupi grafiky GTX 960, můžete se těšit na cenu kolem 180 dolarů, tedy nějakým 5 500 Kč včetně daně. Tím by se tato grafika mohla dostat na stejnou cenovou hladinu jako konkurenční Radeon R9 380. 

NVidia tímto krokem patrně reaguje na nedávno oznámené snižování cen grafik AMD Radeon R 300. Doufejme, že toto snižování cen stihne ještě před Vánoci zasáhnout také náš trh. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama