remix-mini-prvni-plnohodnotny-miniaturni-pocitac-s-androidem
Novinka Remix Mini: první plnohodnotný miniaturní počítač s Androidem?

Remix Mini: první plnohodnotný miniaturní počítač s Androidem?

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

24. 11. 2015 18:30 3

Firma Satomar, která je na českém trhu autorizovaným prodejcem tabletů značky Pipo či chytrých telefonů Cube1, zařazuje do své nabídky nový produkt v podobě miniaturního počítače Remix Mini, jenž je vybavený operačním systémem Android a měl by nabídnout funkce "plnohodnotného stolního PC". 

Reklama

Počítač Remix Mini vznikl díky Kickstarterové crowdfundingové kampani, na základě níž vytvořili autoři PC založené na operačním systému Android, jehož prostředí bylo upraveno tak, aby se na něm dalo pracovat jako na tradičním desktopu tedy podobně jako v prostředí Windows. Na Remixu tak lze používat běžné aplikace, jako je například kancelářský balík Office od Microsoftu, ale můžete do něho stahovat i veškeré aplikace z obchodu Play. 

Remix Mini: první plnohodnotný miniaturní počítač s Androidem?
i Zdroj: PCTuning.cz

Do podoby "desktopového OS", u něhož lze aplikace spouštět v samostatných oknech a řadit je vedle sebe, byl upraven operační systém Android ve verzi 5.1. Zmíněná okna je možné také tradičně minimalizovat či maximalizovat. Systém by měl být samozřejmě také kompletně přeložený do češtiny. 

Remix Mini: první plnohodnotný miniaturní počítač s Androidem?
i Zdroj: PCTuning.cz

Oproti mini počítačům s operačním systémem Windows je hlavní výhodou Remix Mini nízká cena, která by se u nás měla pohybovat okolo 2 500 Kč. Za tyto peníze dostaneme kompaktní počítač o rozměrech 124 × 88 × 26 mm a hmotnosti 133 gramů, který v útrobách ukrývá 64bitový procesor firmy Allwinner založený na čtyř jádrech Cortex A53 s taktem 1,2 GHz. Mohlo by tedy jít o SoC Allwinner A64. Procesoru sekundují 2 GB RAM a vnitřní úložiště má kapacitu 16 GB. Podobně jako smatphony a tablety lze i Remix Mini vybavit microSD kartou, čímž se rozšíří vnitřní kapacita. 

Remix Mini: první plnohodnotný miniaturní počítač s Androidem?
i Zdroj: PCTuning.cz

Prostředí operačního systému Remix Mini

O bezdrátové připojení se může starat Wi-Fi 802.11 b/g/n společně s Bluetooth ve verzi 4.0. K internetu se kromě Wi-Fi lze připojit také pomocí portu RJ45 s přenosovou rychlostí limitovanou na 100 Mb/s. Vzhledem k ceně výrobce mírně šetřil také na portech USB, které mají verzi 2.0 a jsou na těle zařízení pouze dva. Pro připojení reproduktorů či sluchátek může posloužit jeden audio port a k připojení monitoru či televizoru slouží jeden výstup HDMI.

Zdroj: TZ Satomar

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama