anonymous-odstavili-5-500-uctu-islamskeho-statu-na-twitteru
Novinka Anonymous odstavili 5 500 účtů Islámského státu na Twitteru

Anonymous odstavili 5 500 účtů Islámského státu na Twitteru

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 11. 2015 20:00 8

Už více než 5500 účtů příznivců organizace Islámský stát (IS) na sociální síti Twitter napadlo od vyhlášení války islamistům hackerské aktivistické hnutí Anonymous, uvedla to agentura AFP. Hackeři slíbili islamisty potrestat za páteční teroristické útoky v Paříži, při nichž zahynulo 129 lidí.

Reklama

Válku hnutí Anonymous vyhlásilo Islámskému státu v pondělí s tím, že „útoky nemůžou být nepotrestány“. Hnutí dnes zveřejnilo seznam sabotovaných účtů pod hashtagem #daeshbags, které spojuje arabskou zkratku pro Islámský stát (DAIŠ) používanou i ve Francii a anglické slovo douchebags označující otravné lidi.

Odborník na počítačovou bezpečnost Olivier Laurelli podle agentury AFP varoval, že akce hnutí Anonymous by mohla být kontraproduktivní. Islamisté podle něj pravděpodobně začnou mnohem více střežit své účty, což může zkomplikovat vyšetřování.

Hnutí Anonymous je mezinárodní sítí počítačových hackerů a aktivistů, které podniká kybernetické útoky jménem obrany svobodného internetu. V minulosti se terčem staly webové stránky nadnárodních společností, justice či vládních orgánů v řadě zemí. V České republice kdysi napadlo portály politických stran a pozměnilo i stránky Ochranného svazu autorského.

Zdroj: ČTK

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama